XV Міжнародний бізнес-форум «Проблеми та перспективи розвитку інноваційної діяльності в Україні. Виклики воєнного часу»

У Державному торговельно-економічному університеті 21 березня 2024 року у дистанційному форматі відбувся XV Міжнародний бізнес-форум «ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В УКРАЇНІ. ВИКЛИКИ ВОЄННОГО ЧАСУ», організатором якого виступив Інститут вищої кваліфікації спільно з кафедрою менеджменту.

Відкриваючи форум, Наталія Притульська, перший проректор університету, наголосила на унікальності нашої країни в аспекті креативних адаптаційних проявів українського бізнесу в надскладних воєнних реаліях, де використання інновацій є ключовим чинником ефективності та  підкреслила важливість об’єднання зусиль науки, освіти і бізнесу для подальшого інноваційного розвитку держави в цілому.

Перед присутніми виступили:

Анатолій Кінах, президент Українського союзу промисловців і підприємців, який присвятив свою доповідь плану відновлення України на індустріально-інноваційній основі з метою покращення позицій України у рейтингу Глобального Інноваційного Індексу.

Вячеслав Биковець, генеральний директор Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України, традиційний учасник бізнес-форуму та його співорганізатор, приділив увагу проблемам малого і середнього бізнесу України в умовах воєнного часу, наголошуючи на важливості співпраці закладів вищої освіти  і бізнесу.

Dr Michael Waltert, Head of Partnering, Member of Senior Management Helvetia Versicherungen Helvetia Versicherungen Schweiz, зосередив увагу на досвіді Швейцарії в умовах нейтралітету та її участі у спільній європейській допомозі Україні – Swiss neutrality in times of War – Swiss contributions for Ukraine.

Про основні тренди технологій бізнес-освіти розповіла Nataliya Raksha, Adjunct Professor in Leadership Swiss UMEF, PhD in Economics, The Main Business EducationTechnologyTrends 2024.

УКРІНТЕІ – інформаційний хаб інновацій як фактор світової інтеграції та повоєнного відновлення України,  з такою доповіддю виступив Богдан Аврамчук, заступник директора з науково-експертної діяльності Українського інституту науково-технічної експертизи та інформації.

Владислав Кивгило, Chief Procurement Officer Національного центру «Мала академія наук України», випускник МВА ІВК, розглянув важливі питання щодо впливу сфери публічних закупівель на сталість інноваційних процесів в Україні під час воєнного стану.

Костянтин Ніжейко, голова правління Міжнародної асоціації майбутнього України, PhD, випускник ІМВА ІВК, привернув  увагу до надзвичайно актуального наразі питання щодо потенціалу України на міжнародному ринку озброєння у ХХІ ст.

Штучний інтелект в торгівлі, його практичне використання – актуальна та дуже цікава тема доповіді Ірини Федулової, доктора економічних наук, професора кафедри менеджменту Державного торговельно-економічного університету.

Притульська Наталія Володимирівна як модератор заходу, закликала учасників форуму не зупинятися та докладати й надалі  спільні зусилля для того, щоб Україна стала сильною та прогресивною країною.

Співмодераторам заходу – Сергію Баю, доктору економічних наук, професору, завідувачу кафедри менеджменту університету та Аллі Бідюк, директору Інституту вищої кваліфікації ДТЕУ, довелося на практиці протистояти рашистським ботам, які намагалися вплинути на роботу конференції. Учасники із розумінням сприйняли таку зухвалість.

Ми вистоїмо, незважаючи ні на повітряну тривогу, ні на загрози балістичного обстрілу, ні на безглузді намагання ворожих ботів. 

Україна обов’язково переможе!

P.S. Дякуємо всім учасникам бізнес-форуму, серед яких  представники Київської міської державної адміністрації, Київської обласної державної адміністрації,  Української Асоціації Стартапів, Міжнародної асоціації майбутнього України,  представники Українського інституту науково-технічної експертизи та інформації, Інституту економіки промисловості, Інституту економіки та прогнозування, представники бізнесу та численні колеги закладів вищої освіти, а саме: Київський національний університет будівництва і архітектури, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Національний університет водного господарства та природокористування, Національний авіаційний університет, Херсонський державний університет, Луцький національний технічний університет, Державний податковий університет, Донецький національний технічний університет, Донбаський державний педагогічний університет, Економіко-технологічний інститут імені Роберта Ельворті (м. Кропивницький), викладачі та студенти Державного торговельно-економічного університету і Вінницького торговельно-економічного інституту ДТЕУ.

До зустрічі!

 

Для можливості коментування вам необхідно оформитися на сайті ІВК.