Успішне завершення тижневих тренінгів у Школі вищого корпусу державної служби

20 листопада 2015 року у Школі вищого корпусу державної служби Національного агентства України з питань державної служби Інститут вищої кваліфікації КНТЕУ успішно завершив низку тренінгів на тему «Адаптація державної служби України до стандартів Європейського Союзу» для державних службовців І – ІІІ категорій посад центральних органів виконавчої влади. Серед учасників - керівники підрозділів Адміністрації Президента України, Державної судової адміністрації України, Вищого господарського суду України, Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Міністерства фінансів, Мінсоцполітики та інших.
Учасники тренінгу більш детально ознайомились з Угодою про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, ґрунтовним аналізом ситуації щодо сучасних європейських принципів, підходів, тенденцій державного управління. Слухачі активно взяли участь у дискусіях щодо застосування європейських принципів та підходів в сучасному державному управлінні України. В практичній частині тренінгу слухачі отримали досвід щодо використання інструментів інституційної розбудови Twinning, TAIEX та програми SIGMA на шляху до Європейської інтеграції України.
Зважаючи на отримані знання щодо можливостей ефективної співпраці з країнами ЄС слухачі склали аплікаційні форми, де визначили: головну мету вивчення досвіду, тематику та результати, які будуть імплементовані до української державно-управлінської сфери діяльності. Зокрема, державні службовці склали карти-матриці аплікаційних форм для участі у програмі TAIEX.
Експерти Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу розглянули сформульовані заявки та надали практичні рекомендації щодо реалізації даних проектів.
За результатами анкетного опитування учасники тренінгу високо оцінили як організацію заходу, так і фаховий рівень тренерів. Слухачі висловили вдячність за можливість підвищення свого рівня кваліфікації та відмітили актуальність і корисність для практичного застосування отриманої інформації. І хоча дещо з викладеного було відомо учасникам, але це не завадило тренінгу бути цікавим і пізнавальним.

Для можливості коментування вам необхідно оформитися на сайті ІВК.