Університет для лідерства, лідерство університету та лідерство в університеті.

    3 грудня 2014 року співробітниками Інституту вищої кваліфікації КНТЕУ взято участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Університет і лідерство» Консорціуму Проекту Програми Темпус ELITE – Education for Leadership, Intelligence and Talent Encouraging.
   Серед учасників конференції та організаторів – членів Консорціуму: Міністерство освіти і науки України Каунаський технологічний університет (Литва),Університет Тампере(Фінляндія),Університет Грінвіча(Сполучене Королівство),Ranmore Consulting Ltd. (Сполучене Королівство),Естонська бізнес-школа(Естонія), Асоціація з управління персоналом HRFORUM та 8 українських вищих навчальних закладів.
   Найбільш цікавими та корисними виявилися представлені Світланою Калашніковою, доктором пед. наук, проф., в. о. директора, Інститут вищої освіти, НАПН України, результати опитування «Роль університету у розвитку лідерського та інституційного потенціалу суспільства», в якому взяли участь 90 вузів України, у тому числі й наш університет та доповіді іноземних представників Проекту стосовно розбудови корпоративної культури в університетах; нової освітньої ідеології, яка базується на принципах масовості, відкритості, доступності та різноманітності освітніх послуг, а також проблеми невідповідності формату українських ВНЗ потребам бізнесу тощо.
   Діяльність Консорціуму передбачає проведення протягом наступного року різноманітних заходів (підвищення кваліфікації ректорів, сертифікація викладачів-тренерів, створення фахового видання та веб-порталу), спрямованих на консолідацію ВНЗ, державних структур та бізнес середовища з метою розвитку лідерського потенціалу, переходу від концепції «лідер – це той, хто наказує та володарює» до – «лідер – це той, той хто надихає та створює».
   З метою надбання лідерського потенціалу та можливостей співпраці за цим напрямом з членами Консорціуму інститут планує долучитися й до інших заходів Проекту у майбутньому.

Для можливості коментування вам необхідно оформитися на сайті ІВК.