Участь у семінарі швейцарсько-українського проекту

 
Заступник директора Інституту вищої кваліфікації Бідюк А.М. взяла участь у семінарі «Формування громадянських компетентностей у державних службовців», який проходив 3-5 жовтня у Національному агентстві України з питань державної служби.
 
Навчання відбулося у рамках Швейцарсько-українського освітнього проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU», головною метою якого  є підтримка сталого розвитку громадянського суспільства за допомогою поширення знань про освіту для демократичного громадянства та освіту з прав людини (ОДГ/ОПЛ) в Україні.
Відкрив семінар-тренінг Голова НАДС Костянтин Ващенко, який у своїй промові зазначив, що формування громадянських компетентностей державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування є важливою передумовою успішної реалізації реформ в Україні.
 
Учасники ознайомилися з принципами сучасних демократій, демократичного суспільства та демократичного уряду, тенденціями демократизації державної служби, а також формуванням культури громадянськості засобами ОДГ/ОПЛ.
 
 Робочими групами було розроблено перелік громадянських компетентностей державних службовців, а також визначено проблеми та перспективи впровадження модулів/тем ОДГ/ОПЛ в магістерські програми.

Для можливості коментування вам необхідно оформитися на сайті ІВК.