Співпраця ІВК КНТЕУ з Національною академією державного управління при Президентові України: участь у науково-практичній конференції «Формування публічної служби, чутливої до людей з особливими потребами: цифрові технології» (10 листопада 2017 року)

          Науково-практична конференція, в якій взяли участь представники Інституту вищої кваліфікації (Шклярук К.С., Попова М.А.), проходила в Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім». Організатором заходу виступила Національна академія державного управління при Президентові України за участі Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні, GoogleУкраїна, компанії Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Федерального уряду Німеччини  в рамках проекту «Реформа управління на сході України» та Всеукраїнської громадської організації «Український конгрес інвалідів».
       Предметом обговорення стали надзвичайно болючі питання, серед яких: удосконалення механізмів залучення людей з особливими потребами на публічну службу; використання цифрових технологій для підготовки і формування публічних службовців, дружніх для людей з особливими потребами; надання електронних послуг з освіти та соціальної підтримки цієї категорії. Учасники приділили увагу дуже актуальним проблемам, а саме: підготовка публічних службовців із відповідним рівнем компетентності й етичної поведінки, створення і надання відповідних публічних послуг; доступ людей з особливими потребами до публічної служби як майбутніх службовців і до публічних послуг як користувачів; використання цифрових технологій для покращення доступу до таких послуг і підготовка службовців, які спроможні надавати такі послуги.
       У конференції взяли участь представники Верховної Ради України, Адміністрації Президента України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства фінансів України, Міністерства юстиції України, Державного агентства з питань електронного урядування України, інших центральних органів державної влади, Національної академії педагогічних наук України, обласних та Київської міської державних адміністрацій, обласних, міських рад, провідні вітчизняні й іноземні фахівці, представники громадських організацій тощо.
      Враження від заходу надзвичайні! Наше суспільство проходить тест на зрілість і саме від нашого сприйняття даної проблеми та наших подальших дій залежить те, чи стане наша держава цивілізованою. Збройний конфлікт на сході та наслідки від нього, на жаль, збільшать кількість людей з особливими потребами. Нам не вдасться відвернутися від них! Ці люди будуть поруч і вони бажають бути корисними суспільству. Від нас потрібно не так багато:  допомогти цим людям отримати освіту так, щоб їм це було зручно та зробити шлях до робочого місця безперешкодним.

Для можливості коментування вам необхідно оформитися на сайті ІВК.